Kinderopvang - Schoonhoven

Peuteropvang de Graspiepers

Neem contact op
Merellaan 3
2872 AM
Schoonhoven

Ma-Vr 08.00-12.00
Ma, Do 12.30-14.30

0182 – 38 61 20
als u de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken

0182 – 38 74 74
als u vragen heeft over uw factuur of de plaatsing

Over de Graspiepers

Heb je thuis een peuter die wel wat uitdaging kan gebruiken? Bij de Graspiepers vindt hij of zij aansluiting, gezelligheid en allerlei nieuws om te ontdekken. Je vindt deze peuteropvang in MFA De Vogelweide (Schoonhoven-Oost) aan de Merellaan 3. Een prachtig nieuw gebouw met veel speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten op het mooi ingerichte schoolplein.

VVE-peutereducatieprogramma Uk & Puk

Samen opgroeien met Puk

Spelen en leren gaan hand in hand bij peuteropvang de Graspiepers. We werken met een speciaal voor deze leeftijd ontwikkeld educatief programma: Uk & Puk. Al snel is Puk de beste vriend van jouw ondernemende peuter. Puk is de pop die alle activiteiten met de kinderen meedoet en alles durft. Puk helpt kinderen de wereld te ontdekken en te begrijpen. Zo bereiden wij je kind spelenderwijs voor op de basisschool. Thema’s als ‘Welkom Puk’, ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van je peuter. Kinderen leren begrippen als groot en klein, lang en kort. Maar ook leren ze over ziek zijn, gezonde voeding en mogen ze de pop Puk beter maken met pleisters en verbandjes. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Maar ook het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters.

Een impressie

pm leest kind voor
peuter op speelplein
peuter met Nijntje
pm loopt op plein
Graspiepers lokaal
peuter zitje
peuter op tractor speelplein Villa Kakel-Bont
speellokaal Graspiepers
speelmat Graspiepers

Lekker bewegen

Ons programma is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. Iedere dag worden er leuke spelletjes en activiteiten gedaan. Ook bewegen is belangrijk. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen van en worden motorisch sterker.

Brechje, mama van Arjen (2)

“Opeens merk je het… Je kind wil meer zien en doen dan de schommel en de zandbak achter het huis. Lekker twee keer per week een ochtend samen spelen en leren delen op de peuteropvang. Dat geeft mij even paar uurtjes de handen vrij. Ook ik was hier aan toe!”

VVE?

Heeft je peuter een VVE-indicatie gekregen van het consultatiebureau, dan komt hij of zij vier uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De pedagogisch medewerkers communiceren op een prettige wijze met de kinderen en laten hen merken dat zij gehoord worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de pedagogisch medewerker een boekje voorleest aan de kinderen. In het boekje komt een ballon voor. Een kind vertelt dan dat hij ook een ballon had, maar dat die geknald is. De pedagogisch medewerker bespreekt dit met het kind en leest daarna het boekje verder voor.”

Meer lezen?

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Lees het hele rapport op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Praktische informatie

Hier vind je de praktische informatie van onze peuteropvang locaties in Schoonhoven

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp